Parempaa kuvan laatua olisin voinut toivoa

Täm piirakka tehdään nurin kurin sillä ensin täyte ja sitten vasta pohja

Tämä ohje on joskus tullut jonkin paketin kyljestä. Tosin siitä nyt on jo yli 5 vuotta joten ei enään mitään takeita muistanko oikein  

Tätä voi mennä helposti puolipiirakkaa kerralla joten olkaa varuillanne.

 

 

Täyte:

4-5 omenaa

1 dl vettä

1 dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

2 rkl vettä

 

 

- Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja kiehauta ne sokerilla maustetussa

vedessä puolipehmeiksi.

 

- Suurusta perunajauhovesi-seoksella.

- Anna jäähtyä.

 

Pohja:

200g margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

 - Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.

- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

- Ota taikinasta noin kolmannes erilleen koriste pursotusta varten.

- Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

- Levitä jäähtynyt omenatäyte pohjan päälle.

- Pursota taikinasta koriste raidat.

- Paista 200 asteessa noin 30 min.