Nopean ja helpoin omenapiirakka ohjeeni. Hassua sinänsä etten ole sitä tänne laittanut/tehnyt pitkään aikaan, mutta toisaalta kun löysin tämän ohjeen niin tein varmaan kerran kuussa

Tästä tulee yksi pyöreä piirakka vuollinen (8:lle jos tykkään isoista paloista)

200 g sulaa rasvaa (myös pullo käy)

1,5 dl sokeria

3 dl jauhoja

1 muna

0,75 dl maitoa

1 tl leivinj.

1 tl vaniljasokeria

3-4 omenaa


- Sekoita kulhossa rasva ja sokeri keskenään.

- Lisää jauhot vähitellen (EI leivinjauhe) Taikinan ei tule olla kovin kuivaa.

- Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa.

- Lisää taikinaan muna, maito, leivinj ja vaniljasokeri. (taikina on hyvin valuvaa tässä vaiheessa)

- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omena palat. Päälle voi ripitella halutessa vähän sokeria ja kanelia.

- Ripottele pinnalle sivuun otettu taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min

Nautu vanilja kastikkeen tai jäätelön kanssa