SAM_1334-normal.jpg


Myöhässä tulee postaukset. Päivämäärä onneksi näkyy kuvissa niin muistaa ajan teko ajan

Kaiversimme ensimmäisen kurpitsamme ja täyte piti johonkin käyttää.

Reseptistä valmistuu 10 palaa


Pohja

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

125 g voita

1 kananmunan keltuainen


- Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi.

- Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi.

- Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia


SAM_1330-normal.jpg


Täyte

400 g kurpitsaa karkeasti pilkottuna

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 tl kanelia ja 1 tl jauhettua inkivääriä (käytin piparkakkumaustetta 1tl)

1 ripaus suolaa

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa


- Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia.

- Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois.

- Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman.

- Lisää munat yksi kerrallaan.

- Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan.

- Paista uunin alaosassa 200-asteiseksi 40-50min

- Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

SAM_1332-normal.jpg