Myöhässä tulee postaukset. Päivämäärä onneksi näkyy kuvissa niin muistaa ajan teko ajan
Kaiversimme ensimmäisen kurpitsamme ja täyte piti johonkin käyttää.
Reseptistä valmistuu 10 palaa
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
125 g voita
1 kananmunan keltuainen
- Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi.
- Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi.
- Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia
Täyte
400 g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl kanelia ja 1 tl jauhettua inkivääriä (käytin piparkakkumaustetta 1tl)
1 ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
- Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia.
- Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois.
- Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman.
- Lisää munat yksi kerrallaan.
- Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 200-asteiseksi 40-50min
- Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.