SAM_1570-normal.jpg

Pitää yrittää keksiä erilaisia känttyohjeita. Tämä on maku:n sivuilta

n.15kpl

3dl lämmintä maitoa

1dl sokeria

1/2 tl suolaa

1pss kuivahiivaa

7 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhoja

75 g sulaa rasvaa

voiteluun:

25 g rasvaa

 

Liuota  maitoon sokeri ja suola.

Alusta 6 dl jauhoja taikinaan jossa on hiiva joukossa ja jaa taikina kahtia.

Lisää toiseen taikinaan kaakao ja vaivaa, kunnes taikina on tasaisen ruskeaa. Lisää puolet pehmeästä rasvasta ja jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan.

Lisää toiseen osaan taikinasta 1/2–1 dl jauhoja ja loput rasvasta. Alusta tasaiseksi. Kohota taikinoita 30–40 minuuttia.

SAM_1564-normal.jpg

Kauli vaalea taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli tumma taikina samankokoiseksi levyksi ja nosta vaalean taikinalevyn päälle.

SAM_1565-normal.jpg

 

Leikkaa taikinasta 2–3 cm levyisiä suikaleita. Kierrä taikinasuikaleet kierteelle ja kiepsauta solmuksi. Kohota pullia 20 minuuttia.

SAM_1568-normal.jpg

Voitele tiikeripullat voisulalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

SAM_1567-normal.jpg

kokeilu mielessä tein vielä toisenkin mallisia
SAM_1571-normal.jpgSAM_1572-normal.jpg