Kun nyt padan viimein omistaa niin pitää sitä kaikkeen kokeilla.
Yksinkertainen tehdä. Aikaa vievä vain pitkän taikinan kohotuksen johdosta.
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
1-2 tl suolaa (laitoin reilin tl)
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 vettä
rypsiöljyä
- Sekoita kaikki ainakset kulhossa yhteen. Älä vaivaa
- Jos astia on kannellinen käytä sitä. Muussa tapauksessa kelmuta kulho.
- Kohota 12-24 tuntia
- Muotoile kohotetusta taiknasta pallo ja kohota sitä liinan alla 30 min.
- Laita pata ilman kantta uuniin ja laita lämpenemään 225 asteeseen
- Sipaise vuoan pohjalle ja reunoille öljyä.
- Nosta taikina pataan. (Varo koskemasta astiin sillä se on yhtä kuuma kuin uunikin.)
- Paista 30min ilman kantta
- Poista kansi ja paista vielä 15 min.
- Ota pata uunista ja ota leipä pois siitä jottei leipä jatka kypsymistä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.