Pohja:
180 g keksejä
75 g rasvaa
Kinuskitäyte:
3 dl kermaa
2 ½ dl fariinisokeria
8 liivatelehteä
500 g Vanilla vaniljakastiketta
400 g vanilja rahkaa
4 rkl vettä
Mansikkatäyte:
5 liivatelehteä
500 g mansikoita (tuoreita tai pakastemansikoita)
Vuoan reunoille:
tuoreita mansikoita
- Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Vuoraa vuoan sisäreuna reunakalvolla. Voit käyttää myös leivinpaperista leikattuja suikaleita.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
- Painele seos vuoan pohjalle.
- Leikkaa mansikoista siivuja ja asettele siivut vuoan sisäreunaa vasten.
- Mittaa kinuskitäytteen kerma ja fariinisokeri kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti, jotta sokeri liukenee kermaan.
- Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
- Nosta sitten jääkaappiin, jotta kastike viilenee ja muuttuu paksummaksi.
- Laita täytteiden liivatelehdet (8 + 5) likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta mansikat.
- Kuumenna noin desilitra mansikkasoseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.
- Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun mansikkasoseen kanssa.
- Yhdistä vaniljakastike, vaniljarahka ja kinuskikastike vatkaimella.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.
- Sekoita kinuskitäytteen joukkoon.
- Kaada vuoan keskelle vuorotellen kinuski- ja mansikkatäytettä.
- Loppua kohden annosta voi pienentää, jotta saat keskiosaan tiheän rengaskuvion.
- Voit säädellä kuviota myös kaatamiskorkeudella. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa.
- Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.