2016-10-01%2017.48.20.jpg

 

Taikina:

4 dl jauhoja

2 rkl sokeria

150 g rasvaa

0,5 dl kylmää vettä

 

- Mittaa jauhot, sokeri ja kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon.

- Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi.

- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

-Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

 

Täyte:

1 kg omenia

0,5 dl sitruunamehua

1,5 dl sokeria

1,5 rkl jauhoja

1,5 tl kanelia

1 tl vaniliinisokeria

25 g rasvaa

 

-Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi ne ja mausta sitruunan mehulla.

-Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään.Sekoita seos omenoiden joukkoon.

 

-Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, halkaisijaltaan noin 33 cm. Nosta toinen taikinalevy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm), reuna saa ulottua noin 1/2 cm piirakkavuoan reunan yli.

(Älä painele taikinaa tiukasti kiinni reunoihin.)

-Levitä täyte vuokaan ja leikkaa päälle muutama voinokare.Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin, jolloin reunasta tulee tasainen.

-Jos haluat piirakasta korkeareunaisen, painele se vielä sormin pohjalevyn kanssa aaltoilevaksi.

-Pistele piirakan pinta haarukalla. Paista 200-asteisen uuninalimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kanelilla ja vanilliinisokerilla maustetun kermavaahdonkanssa.

 

2016-10-01%2017.52.31.jpg