SAM_3295.jpg

Paikallinen kahvipöytä herkku. Ohjeita ja teko0tapoja on niin monta kuin tekijäänsä.

Itse olen tässä kokeillut jo 4 ohjetta ihan vain kokeiluna.

 

Kampanisut I

500 g rasvaa

500 g sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 1/4 tl soodaa

n. 2 l vahnäjauhoja

5 dl pimää

- Nypi huoneenlämpöinen rasva ja sokeri

- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet

- Lisää piimä

- Kauli levyksi ja leikkaa taikina hyrrällä paloiksi.

- Paista 225-250 uunissa kullanruskeiksi

 

Kampanisut II

(ohje tullut kemijärven suunnalta)

4 munaa

4 kkp sokeria

500 g sulaa rasvaa

4 kkp piimää

2 tl soodaa

vehnäjauhoja

- sekoita munat ja sokeri

- lisää rasva

- lisää jauhoja

- lisää piimä

- Sekoita tasaiseksi ja leivo kampanisut

- Paista 250 asteessa

 

 

Kampanisut III

(Aidot kuusamolaiset)

500 g rasvaa

900 g vehnäjauhoja

2 dl sokeria

5 dl piimää

1 rkl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

- Sekoita kuivat aineet

- Nypi huoneenlämpöinen rasva jauhoihin.

- Lisää piimä nopeasti sekoittaen, älä vaivaa jottei synny sitkoa

- Leivoi kampanisuiksi

- Saa jäädä 1 cm paksuisiksi

- Paista heti 250 asteessa kullan ruskeiksi n.10 min

 

Tortut

500 g nuoskeaa rasvaa

7 kkp vehnäjauhoja

2 kkp sokeria

2 tl soodaa

2 munaa

n. 2 kkp piimää

- Nypi rasva, jauhot, sokeria ja sooda keskenään.

- Lisää seoksen joukkoon varovasti, ilman vaivaamista munat ja piimä

- Leivo tortut

- Paista 225-250 asteessa kullan ruskeiksi

WP_20170217_003.jpg