SAM_3830.jpg

Kevyttä kakkua tammikuulle.

 

Pohja:
200 g keksejä
125 g vauvojen hedelmäsosetta

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl jugurttia
250 g maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta (tai sokeria)
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua

Koristelu:
tummaa suklaata

 

- Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen kanssa.

- Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu.

- Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja kuoriraaste.

- Vaahdota valkuaiset.

 

- Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet.

- Sekoita tuorejuustoseokseen.

- Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. 

- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa

 

- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

- Kiehauta ½ dl appelsiinimehusta ja sulata siihen liivatteet.

- Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle.

 

- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

- Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Pursota kakun päälle.

SAM_3832.jpg

SAM_3827.jpg