SAM_3925.jpg

Utuiset on kuvat mutta sentään raidat näkyy. Sen siitä saa kun kiireessä räpsii

SAM_3928.jpg

Eli kakku on valkosuklaa-vaniljakakku

Pohja:

200 g keksimurua

50 g rasvaa

 

Täyte:

8 liivatetta

5 dl kermaa

500 g vaniljakastiketta

280 g valkosuklaata

1 1/4 dl vettä

elintarvikevärejä

 

- Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla.

- Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.

- Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

- Laita liivatelehdet likoamaan

- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakastike.

- Sulata valkosuklaa. Sekoita se täytteeseen

- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet.

- Sekoita täytteeseen.

- Jaa täyte neljään eri kulhoon tasan

- Värjää jokainen täyteannos haluamasi väriseksi

- Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä.

- Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.

- Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.

- Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

SAM_3924.jpg