WP_20170301_002.jpg

 

100 g tuc-keksejä

Karamelli:

225 g voita

2 dl fariinisokeria

0,5 dl siirappia

 
- Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kasarissa sileäksi seokseksi.
- Sekoita koko ajan.
- Nosta lämpötilaa.
- Anna karamellin porista hiljaa, kunnes se on paksua ja maitokahvin väristä.
- Sekoita välillä.
- Testaa, onko karamelliseos valmis: tiputa teelusikallinen seosta jääkylmään veteen.
- Valmis karamelli on kovaa ja rapsakkaa.
 
Pinnalle:
1 tl sormisuola hiutaleita
200 g suklaata
2 dl minivaahtokerkkeja
1,5 dl pähkinöitä suolapahkinät, cashew, mistä tykkää
 

- Vuoraa korkeareunainen leivinpelti (n. 30 x 20 cm) leivinpaperilla.

- Levitä TUC-keksit tasaiseksi kerrokseksi pellin pohjalle.

- Leikkaa suklaa terävällä veitsellä karkeiksi muruiksi.

- Pilko pähkinät pienemmäksi

- Kaada kuuma karamellimassa TUC-keksien päälle.

- Lisää heti perään suklaarouhe ja lopuksi vaahtokarkit ja pähkinät.

- Jäähdytä huoneenlämmössä jähmeäksi.