SAM_4020.jpg

Pieninä ja suurina piirakoina

Pohja:

3,5 dl jauhoja

2 rkl sokeria

175 g rasvaa

0,5 dl vettä

 

- Sekoita jauhot ja sokeri.

- Nypi sekaisin voin kanssa. (tein yleiskoneella koko homman)

- Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti.

- Jos taikina on löysää, lisää jauhoja niin kauan, että taikina irtoaa sormista.

- Levita taikina sormin painellen voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.

- Paista 200 asteessa 15min tai kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.

 

Täyte:

2 dl sokeria

4 rkl jauhoja

1,75 dl vettä

1 dl sitruunamehua

5 kpl keltuaisia

50 g rasvaa

 

- Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita keskenään.

- Lisää vesi ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.

- Lisää keltuaiset ja voi.

- Kuumenna liedellä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa.

- Levitä esipaistetun pohjan päälle.

Marenki:

5 kpl valkuaisia

1,25 dl sokeria

 

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

- Lisää sokeri hitaasti ja jatka vatkaamista vähän aikaa.

- Levitä tai pursota marenki täytteen päälle.

- Laita piirakka uuniin n.5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä

SAM_4032.jpg