SAM_4043.jpg

 

Tästä ohjeesta tulee uunipellillinen piirakkaa

POHJA

6 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

6 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl kiehuvaa vettä

300 g rasvaa sulatettuna

4 munaa

- Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään.

- Lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini ( tai voi ) jauhoseokseen vuorotellen.

- Sekoita ja lisää lopuksi munat taikinaan.

- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.

- Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai hieman alle, noin 30-35 minuuttia.

- Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittamista.

 

VOIKREEMI

150 g pehmeää rasvaa

5 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

 

- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.

- Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki (Itse unohdin tästä ko piirakan kreemista keltuaiset pois ja ei haitannut lainkaan!).

- Anna kreemin kovettua esimerkiksi jääkaapissa jonkin aikaa, jotta sula suklaa ei sekoitu voikreemin joukkoon.

- Varo kuitenkin jäädyttämästä liian kauaa pakastimessa, sillä silloin suklaan levittäminen ei onnistu kun suklaa jäätyy heti kreemin pinnalle

KUORRUTUS

200-300 g Fazerin sinistä suklaata

n. 30-50 g valkosuklaata

 

- Kun kreemi on kylmää / hiukan kohmeloista ja levitetty piirakkapohjan päälle, sulata suklaa ja kaada pienissä erissä kreemin päälle ja levitä suht nopeasti, ennenkuin kreemi alkaa sekoittua suklaaseen tai suklaa jähmettyy. Valkosuklaasta voit tehdä oman makusi mukaan kuvioita maitosuklaakuorrutteen pinnalle. Itse kokeilin tuota marmorointia, joka oli yllättävän helppo.

SAM_4042.jpg

Tämän erän tein laktoosittomana joten jätin valkosuklaan pois