SAM_4024.jpg

Täydellinen tasapaino.

Pinnalle tein ensi kertaa kuumamarengin

SAM_4027.jpg

Pohja:

200g rasvaa

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

1 muna

- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vaivaa taikinaksi.

- Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa. (Voit paistaa pohjan etukäteen jos haluat.)

- Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

 

 Täyte:

6 omenaa

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

1,5 dl vaniljakreemijauhetta

n.1 dl vettä

- Kuori omenat ja pilko, lisää vesi, sokeri ja sitruunanmehu ja keitä miedolla tulella kunnes omenanpalat pehmenevät.

-  Anna jäähtyä.

- Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi hyvin vatkaten ja sekoita jäähtyneen omenaseoksen kanssa.

- Kaada massa paistetun pohja päälle

 

Pinnalle:

4 valkuaista

4 dl tomusokeria

1/4 tl omenaviinietikkaa

- Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. (reilu 5 minuuttia)

- Lisää vielä omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.

- Pursota piirakan päälle ja paista kiertoilmalla 75 asteessa noin 30 minuuttia.

SAM_4022.jpg