Taikina:
150 g rasvaa
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
180 g raparperia + 2rkl sokeria
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan piimän kanssa.
- Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita palojen joukkoon pari ruokalusikallista sokeria.
- Lisää raparperit taikinaan.
- Laita muffinssipellin koloihin paperi vuoat tai käytä tukeva muffinivuokia
- Annostele taikina vuokiin.
- Paista 200 asteessa noin 20min
- Anna jäähtyä enne koristelua, muuten kreemi sulaa
Sokerikreemi:
125 g nuoskeaa rasvaa
4 dl tomusokeria
2 tl makuaromia
2 rkl vettä
elintarvikeväriä
- Ota rasva ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
- Notkista voi sähkövatkaimella.
- Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä.
- Lisää makuaromi. (Jos et käytä aromia, korvaa se vedellä, jotta rakenne pysyy samana.)
- Sekoita lopuksi joukkoon vesi pienissä erissä huolellisesti vatkaten.
- Värjää kreemi.
- Pursota kukkasia muffinssien päälle.
Kommentit