Pohja:
200 g keksejä
75 g voita
- Murskaa keksit esim tehosekoittimella.
- Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti.
- Laita pohja jääkaappiin.
Täyte:
2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
- Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan.
- Keitä pehmeäksi.
- Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.
- Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit.
- Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.)
- Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle.
- Laita kylmään hyytymään.
Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä
- Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna pieni tilkka raparperin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen.
- Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa.
(Laitoin ihan vähäsen vihreätä elintarvikeväriä raparperiliemeen, jotta kiilteeseen tuli kaunis väri.)
Töissä tehdessä huomasin asian. Jos raparpereja ei kuori niin keitin liemestä tulee punertava.
Kommentit