SAM_4628.jpg

 

Pohja:
200 g  keksejä
75 g voita

- Murskaa keksit esim tehosekoittimella.

- Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon.

- Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti.

- Laita pohja jääkaappiin.

 

SAM_4632.jpg

 

Täyte:

2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

 

 

- Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan.

- Keitä pehmeäksi.

- Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.


 - Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen.

- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit.

- Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.)

- Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle.

- Laita kylmään hyytymään.

SAM_4631.jpg

 

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä

 

- Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen.

- Kuumenna pieni tilkka raparperin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen.

- Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle.

- Anna hyytyä jääkaapissa.

(Laitoin ihan vähäsen vihreätä elintarvikeväriä raparperiliemeen, jotta kiilteeseen tuli kaunis väri.)

Töissä tehdessä huomasin asian. Jos raparpereja ei kuori niin keitin liemestä tulee punertava.