SAM_4793.jpg

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

4,5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

1/4 tl suolaa

1 dl maitoa

2,5 dl öljyä

2.5 rkl kaakaojauhetta

 

- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24-26cm).

-Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.

-Lämmitä maito esim. mikrossa kädenlämpöiseksi.

-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

-Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

-Sekoita sähkövatkaimen pienimmällä teholla vuorotellen maitoa, öljyä ja jauhoja muna-sokerivaahtoon.

-Kun ainekset on lisätty jaa taikina kahteen eri kulhoon ja lisää toiseen kaakaojauhe varovaisesti sekoittaen. Voit aloittaa taikinan lisäämisen vuokaan.

-Ota esim. pienellä kahvikupilla 0,5-1 dl kerrallaan taikinaa ja kaada se irtopohjavuoan keskelle, ensin vaaleaa taikinaa, sitten tummaa. 

-Valutettavan taikinan määrästä riippuu tuleeko kakkuun paksuja vai ohuita viiruja. Mitä enemmän taikinaa annostelet sen paksummat raidat. 

-Lisää taikinoita vuorotellen non-stoppina niin kauan kunnes kaikki taikinat on käytetty.

-Laita uuniin n. 35-40 minuutiksi, tarkista vielä hammastikulla kakun kypsyys.

 

Kuorute:

150 g suklaata

0,5-1 dl kuohukermaa

nokare voita

50 g valkosuklaata

 

-Kaada kuohukerma pieneen kattilaan ja kuumenna se (älä kuitenkaan kiehauta).

-Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

-Voit vielä hiukan lämmittää seosta jos suklaa ei meinaa sulaa kunnolla kerman joukkoon.

-Lisää nokare voita kiiltoa antamaan. 

-Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja kaada se sitten hitaasti valutellen kakun päälle, kuorrute saa hieman levitä reunoillekin. 

-Anna tumman kuorrutteen jäähtyä rauhassa ja sulata sitten valkoinen suklaa pursotinpussissa (kuumassa vesihauteessa), leikkaa pieni reikä pussin päähän ja pursota haluamanlaisesi seeprakuviot.

 

 

SAM_4791.jpg