WP_20170118_001.jpg

Kuin vaalea mokkapala. Kahvia ei missään mutta kuorrutteessa valkosuklaata.

Tein tuplana niin sain pellillisen

Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl kiehautettua vettä
150 g voita
 

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään, kiehauta vesi ja sulata voi.

Lisää muna-sokerivaahtoon kuivia aineta ja vettä vuorotellen.

Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt voi.

Sekoita massa hyvin sekaisin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25x15 cm). Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarkkaile pohjan kypsymistä paiston aikana. Pohjan mehevyys kärsii liian pitkästä ja kovasta paistosta, joten ota vuoka pois uunista mahdollisimman nopeasti kypsymisen jälkeen.

  
Kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
150 g suolatonta voita
160 g valkosuklaata
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja hieman lämmitetty tuorejuusto keskenään hyvin sekaisin.
Sulata valkosuklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä seoksen joukkoon.
Vatkaa vielä hyvin sekaisin.
Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, niin laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Nosta kylmään ja leikkaa jähmettynyt blondie paloiksi. 

 

 

WP_20170118_002.jpg