WP_20170119_003.jpg

Pohja:

75 g rasvaa

200 g suklaata

2 L ( 90 g ) popsornia, kevyesti suolattuja

 

  • Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
  • Sekoita joukkoon popcornit.
  • Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
  • Levitä popcornit pohjalle Siirrä jääkaappiin.

 

Täyte:

5 liivatelehteä

1 dl maitoa

400 g tuorejuustoa

suklaata sulatettuna (määrä hukassa)

1 rkl vaniljasokeria

4 dl kermaa

 

  • Laita liivatteet kylmään veteen.
  • Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Vaahdota kerma.
  • Kuumenna 1/2 dl maitoa kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
  • Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  • Nostele joukkoon kermavaahto.
  • Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
  • Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista.

 

WP_20170119_004.jpg