WP_20161027_003.jpg

 

Pohja:
200 g keksejä
50 g sulaa rasvaa

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla.

Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
280 g valkosuklaata
1 ¼ dl vettä

elintarvikevärejä

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Lisää vaniljakastike.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.

Sekoita suklaasula täytevaahtoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi.

Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen. Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen.

Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.

WP_20161027_001.jpg

Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi nuolijalla sekoittaen.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.

 Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

WP_20161027_002.jpg