WP_20170210_011.jpg

 

noin 20 kpl | 1 t 10 min

Pohja:

100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
 

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää jauhot vähän kerrallaan.

- Painele taikina voideltuihin, pieniin metallisiin tai silikonisiin leivosvuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla

 
Täyte
½ dl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 kananmunan
keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
 

- Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.

- Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää siihen jäähtynyt kiisseli ja vaniljasokeri. Jaa täyte pohjien päälle ja tasoita pinta. Laita bebet jääkaappiin jähmettymään.

 
Kuorrutus
4 dl mansikanmakuista tomusokeria (tai tavallista tomusokeria ja punaista elintarvikeväriä)
vettä
nonparelleja
rasvaa vuokien voiteluun
 
 

- Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna. Jos käytät tavallista tomusokeria, värjää se parilla tipalla punaista elintarvikeväriä. Niin bebe-leivos saa kauniin värinsä. Kuorruta leivokset ja koristele ne nonparelleilla.

 

WP_20170213_002.jpg