21766451_588513421318948_614410141085915

Pohja:

200 g voita (pehmyttä)

200 g sokeria

3 munaa

200 g jauhoja

1 tl leivinj.

0,5 appelsiinin raastettu kuori

0,5 appelsiinin mehu

- Laita yleiskoneeseen vatkautumaan pehmeä rasva ja sokeri.

- Pese appelsiini ja raasta puolikkaan kuori ja purista mehu

- Voitele ja korppujauhota vuoka. (taikina ei paljon kohoa että jos haluaa korkean niin 20 cm tai siitä pienempi vuoka. Tosin onnisuu 24cm:kin)

- Lisää voi-sokeri vaahtoon kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen välissä

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste

- Lisää taikinaan varovasti ja lopuksi mehu.

- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 min.

- Tarkita kypsyys

- Anna kypsän pohjan jäähtyä ja valmista kreemi sillä aikaa

- Halkaise jäähtynyt pohja

- Levitä väliin kinuskikreemi

- Valmista kinuskisuklaa ja kaada se kakun päälle ja koristele

 

 Kinuskikreemi:

1,5 dl kermaa

1,5 dl fariinisokeria

75 g voita

1 dl tomusokeria

75 g tuorejuustoa

 

- Kuumenna kerma ja fariinisokeri keskilämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen.

- Kinuski on valmista, kun tipuattaessasi sitä kylmään veteen se ei hajoa vaan jähmettyy palloksi.

- Anna kinuskin jäähtyä.

- Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi

- Lisää tuorejuusto edelleen vatkaten

- Vaahdota lopuksi kinuski joukkoon

 

Suklaakinuski:

2 dl kermaa

2 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

100 g maitosuklaata

 

- Kuumenna kattilassa kerma ja sokerit koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee

- Lisää joukkoon suklaa, hämmennä.

- Suklaa sakeuttaa kuorrutetta entisestään

- Jäähdytä hieman, mutta ei liikaa että kuorute levittyy kakun päälle

 

WP_20170926_002.jpg