IMG_20181004_082559%20%281%29.jpg

kokeilu ja aivan ihana olikin.

tätä uudetaan paremmalla ajalla. sillä tarkoitan ettei uuniin ole muuta jonoa

IMG_20181004_082555%20%282%29.jpg

Pohja:

300 g Digestive-keksejä

150 g voita

2 rkl fariinisokeria

1 tl kanelia

 

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g creme fraichea meni nyt kermaviiliä

1 rkl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

1½ dl sokeria

2 rkl maissitärkkelystä

4 munaa

 

Kastike:

50 g voita

1½ dl fariinisokeria

1 rkl kanelia

 

- Leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 24 cm).

- Murskaa keksit

- sekoita joukkoon sulatettu voi, sokeri ja kaneli.

- Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille .

- Esipaista pohjaa 160°c:ssa noin 10 minuuttia.

- Anna jäähtyä

 

- Mittaa tuorejuusto kulhoon ja pehmitä sitä sekoittamalla hetki.

- Lisää creme fraiche, kardemumma, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi.

- Lisää munat yksitellen, sekoita taikina tasaiseksi aina ennen seuraavan munan lisäystä.

- Jätä täyte odottamaan ja valmista kastike.

- Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri ja kaneli.

- Kaada puolet juustotäytteestä pohjan päälle.

- Lusikoi päälle noin puolet kastikkeesta

- kuvioi pintaa veitsellä, jotta täyte ja kastike sekoittuvat hieman.

- Kaada päälle loput juustotäytteestä ja kastikkeesta.

- Kuvioi vielä veitsellä, jotta saat marmoroidun pinnan. ( iysellä kastike vain upposi, jos ensikeerlla onnistuisi marmorointi)

- Paista kakkua 160°C:ssa 45 minuuttia.

- Sammuta uuni ja jätä kakku vielä tunniksi kypsymään jälkilämmöllä.

- Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

IMG_20181004_083216.jpg

IMG_20181004_082559%20%282%29.jpg