WP_20160614_001.jpg

Maku nystyrät sekaisin kun makea ja suolainen kohtaa

 

Perus pulla taikina 1 litran

1 L maitoa

4 dl sokeria

2 rkl kaardemummaa

2 rkl vaniljasokeria

2 tl suolaa

2 kananmunaa

4 pss / 44g kuivahiivaa

2,5-3 L jauhoja

400 g sulaa rasvaa

 

- Lämmitä maito 42 asteeseen, reilu käden lämpö (jos teet taikinan seuraavalle päivälle meitoa ei tarvi lämmittää)

- sulata rasva

- mittaa isoon kulhoon sokeri, kaardemumma, vaniljasokeri, suola ja kanamuna, sekoita keskenään

- sekoita joukkoon maito

- sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää joukkoon kunnolla sekoittaen

- jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikina on niin kovaa että aika aloittaa kädellä vaivaaminen

- kun taikinaan on lisätty melkein kaikki jauhot lisää sula rasva

- jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikan irtoaa reunioita. (Jos et leivo samana päivänä meitä kulho kannella ja nosta jääkaappiin.)

- peitä kulho leivontaliinalla ja nosta lämpimään kohoamaan n 40 min