1539160614245.jpg

24cm vuoka

Pohja:

180 g keksejä
75 g sulaa rasvaa

 

Täyte:
5 liivatelehteä
1 ¼ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
2 valkuaista

 

 

- Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot keskenään.

- Lisää kerma, maito, vaniljasokeri ja keltuaiset joukkoon.

- Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa.

- Ota liedeltä ja sekoita vispilällä joukkoon tuorejuusto.

- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 min.

- Kuumenna vesi kiehuvaksi.

- Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

- Lisää vaniljakiisselin joukkoon huolellisesti sekoittaen.

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

- Yhdistä valkuaisvaahto vaniljakiisselin kanssa.

- Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.

 

Kiille:
3 liivatelehteä
marjoja
3 dl mehua

tai

3 dl marjasurvos

0,5 dl sokeria

1539160613998.jpg