IMG_20190116_144247.jpg

Kun kokeillaan uutta. Tässä oli todella monta vaihetta. Maku oli kuitenkin arvoinen. Ei liian makea.

 

Pohja:

1 kananmuna

1,25 dl ranskankermaa (otettu huoneen lämpöön aikaisemmin)

120 g voita (huoneen lämpöinen)

3/4 tl suolaa

1/3 tl soodaa

1 tl etikkaa

3.5 dl vehnäjauhoja

 

- Vatkaa muna ja huoneen lämpöinen voi tasaiseksi.

- Lisää joukkoon huoneen lämpöinen ranskankerma(jos liian kylmä voi saattaa jähmettyä)

- sooda mitataan pieneen kulhoon ja päälle kaadetaan etikka. seos lisätään taikinaan kun suurin kuohunta on ohi.

- lisätään jauhot jonka joukkoon on lisätty suola

- taikina on valmis kun ei tartu enään reunoihin

- taikina kääritään tuorekelmuun ja nostetaa jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi

 

Täyte:

4,5 dl maitoa

1,25 dl sokeria

3 keltuaista

3 rkl vehnäjauhoja

1/4 sitruunan raastettu kuori

(galliano-likööriä)

0,5 tl jauhettua muskottipähkinää

75 g voita

 

- kuumenna puolet maidosta kiehuvaksi. Laske lämpöä että ei kiehu ja pala pohjaan.

- vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi

- lisää vaahtoon jauhot ja kylmä maito

- lisää seos kuuman maidon joukkoon koko ajan vispaten.

- kuumenna kiisseliä koko ajan sekoittaen, kunnes siitä tulee paksua ja tasaista.

- siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi ja sekoita kunnes se on sulanut kiisseliin.

- lisää sitruuna raaste (gallianol) ja muskotti

- anna kastikkeen jäähtyä pohjien paistumisen verran

 

- jaa taikina 6-8 osaan riipuen minkä kokoisen haluat tehdä

- kauli taikina palat mahdollisimman ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi

- yhden levyn voi halutessaan jättää pienemmäksi ja tehdä sittä koriste pinnan

- nosta levyt yksin tai pareina leivinpaperin päälle pellille ja pistele niihin haarukalla reikiä

- paista pohjia 225 asteisessa uunissa n.5 min kunnes pohja on kullan keltainen

- koriste pohjan voi paistaa vähän tummemmeksi

 

- kokoa suoraan tarjoikuastialle.

- levitä jäähtynyttä kiisseliä pohjan päälle, nosta päälle uusi pohja, toista kuunnes jäljellä on enään koriste levy joka murennetaan kastike kerroksen päälle päälle

- nosta napoleon jääkaappiin vähinttän 3 tunniksi vetäytymään

- tarjolle otettaessa reunat leikataan tasaiseksi

IMG_20190116_144257.jpgIMG_20190116_144250.jpg