IMG_20181129_131807.jpg

6 kpl / 160g

3 dl vettä

5 dl jauhoja

11 g kuivahiivaa

1 dl majoneesia

vajaa 2 rkl sokeria

vajaa 1 tl suolaa

50 g juustoraastetta

murskattu valkosipulin kynsi

 

0,5 dl seesaminsiemeniä

maitoa

 

- Mittaa kulhoon sokeri, suola, valkosipulipuristimilla murskattu valkosipuli
- sekoita joukkoon 42 asteinen vesi
- sekoita kulhoon 1 dl jauhoja joissa on kuivahiiva
- lisää joukkoon juusto raaste ja majoneesi
- alusta joukkoon loppu jauhot
- laita liina päälle ja nosta kulho kohoamaan lämpimään paikkaan. (n 30 min)
- Kun taikina kohonnut vaivaa taikinasta jauhoja apuna käyttäen ilmat pois.
- Muotoile tangoksi ja jaa 6 osaan. pyörita palloiksi ja nosta leivinpaperoidulla pellille. Pellillä nostettua painele sämpylä lättänämmäksi jotta pullan muoto katoaa ja sämpylästä tulee helpommin syötävä.
- Kohota liinan alla kaksin kertaiseksi
- voitele kohonneet sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesamin siemeniä
- paista esiläämitetyssä 200 asteisessa uunissa noin 10 min
- Siirrä pelliltä pois jäähtymään