IMG_20190213_081930.jpg

10 hlö

Pohja:

1,5 dl riisijauhoja

1,5 dl perunajauhoja

2 dl sokeria

3/4 dl kaakaojauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

ripaus suolaa

 

1 dl sulatettua rasvaa

0,5 dl rapsiöljyä

1 1/4 dl kylmää vettä

 

3/4 dl päärynäsosetta

3/4 dl kermaista kookosmaitoa

1 tl omenaviinietikkaa


- sekoita kuivat aineet keskenään

- yhdistä rapsiöljy ja sula rasva keskenään ja vispaa joukkoon vesi

- yhdistä keskenään muut nestemäiset ainnet ja yhdistä ne rasvaseoskeen

- yhdistä neste kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi

- kaada leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan

- paista 150 asteisessa kierolla

  • 23 cm vuoassa paistoaika noin 40 min
  • 17 cm vuoassa paistoaika noin 50 min

- anna jäähtyä hyvin

 

Suklaakreemi

100 g maidotonta suklaata

125 g maidotonta margariinia

2,5 dl tomusokeria

 

- sulata suklaa vesihauteessa tasaiseksi, anna jäähtyä käden lämpöiseksi

- vatkaa margariini pehmeäksi ja lisää tomusokeri ja vatkaa kreemiksi

- lisää joukkoon sula suklaa ja sekotia tasaiseksi

 

200 g vadelmia (pakaste)

sokeria

- sulata täytteen vadelmat ja lisää joukkoon sokeria makusi mukaan

 

- leikkaa jäähtynyt pohja kahtia

- levitä vadelmat pohjalle ja nosta toinen kerros päälle

- levitä suklaa kreemiä päälle ensin kerros ja sitten voit levittää lisää tai pursottaa päälle

 

IMG_20190213_081930.jpg