IMG_20190403_102346.jpg

10-12 hlö

 

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl jauhoja

 

- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

- Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja nostele sekaisin nuolijalla.

- Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja tasoita pinta.

- Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

- Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

 

Diblomaattikreemi:

4 dl vispikermaa

2 dl vaniljakreemia

2 rkl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

 

- Valmista vaniljakreemi

- Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

- Lisää vaahdotuksen lopussa tomu- ja vaniljasokeri.

- Nostele valmis kermavaahto vaniljakreemin joukkoon.

- Siirrä diplomaattikreemi pursotinpussiin, mikäli sinulta sellainen löytyy. Kreemin voi levittää myös lusikalla suoraan kulhosta.

 

vadelmamehua 

vadelmahilloa täytteeksi

 vihreää marsipaania, noin 200 g

IMG_20190403_102341.jpg

Leikkaa kääretorttupohjan leveältä reunalta noin 8-10 sentin levyisiä pitkiä suikaleita kolme kappaletta.

Kastele alin suikale kevyesti vadelmamehulla.

Levitä pinnalle vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä.

Nosta toinen suikale täytteen päälle ja paina kevyesti tasaiseksi.

Toista kostutus ja täyttö.

Asettele viimeinen suikale täytteen päälle ja paina tasaiseksi. Kostuta pinta.

Leikkaa päällimmäinen kerros kuperaksi, trimmaa reunoja veitsellä.

Levitä tasainen kreemikerros koko komeuden päälle ja tasoita palettiveitsellä.

Tee päällisestä kupolin mallinen kreemikupoli.

Nosta leivos pakastimeen/jääkaappiin siksi aikaa, kun käsittelet marsipaanin.

Näin marsipaani on hiukan helpompi asetella leivoksen pinnalle.

IMG_20190403_084001.jpgIMG_20190403_083947.jpg