IMG_20190207_103724.jpg


maitoa  2,5 dl

munaa 0,5

sokeria 1 dl

kaardemummaa 0,5 rkl

suolaa 0,5 tl

kuivahiivaa 1 pss (11g)

vehnäjauhoja 6-8 dl

rasvaa 75g


****


maitoa 5 dl

munaa 1

sokeria 2 dl

kaardemummaa 1 rkl

suolaa 1 tl

kuivahiivaa 2 pss (22g)

vehnäjauhoja 13-15 dl

rasvaa 150 g


****


maitoa 1 L

munaa 2

sokeria 4 dl

kaardemummaa 2 rkl

suolaa 2 tl

kuivahiivaa 4 pss (44g)

vehnajauhoa 1,6L - 3 L

rasvaa 300 g


- sekoita kulhossa keskenään kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.

- lisää reilusti kädenlämpöinen (+42 astetta) maito joukkoon

- Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

- Lisää jauhoja vähitellen ja taikinanteon loppuvaiheessa sula rasva.

- Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

(jos leivoit taikinan seuraavana päivänä, jätä huoneen lämmössä kohotus väliin ja nosta suoraan jääkaappin peitettynä)

- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

- Leivo taikinasta pikkupullia, pitkoja tai täytettyjä pullia.

(jos paistat seuraavana päivänä nosta kohoamaan tarjottimella liinalla paitettynä ja huputettuna jääkaappiin)

- Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

- Voitele pullat kananmunalla ja koristele esim. raesokerilla.

- Paista pikkupullia 200 asteessa kiertoilmassa 10-15 minuuttia, pitkoja 175 asteessa  20-30 .