1559298002339%20%281%29.jpg

 

Fluff (vaahtokarkkitahna)


3 kananmunan valkuaista
2 dl glukoosisiirappia
½ tl suolaa
2 dl tomusokeria

+

3 rkl maapähkinävoita
+

 3 dl suolattuja maapähkinöitä

Mittaa kulhoon glukoosisiirappi ja suola.

Lisää valkuaiset ja vatkaa noin 5 minuutin ajan kunnes massa on kaksinkertaistunut.

Lisää seokseen tomusokeri ja vatkaa pienellä teholla tasaiseksi.

Tahna säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa tai sen voi pakastaa.

 

Tällä tulee suorakaiteen muotoinen vuoka. Tuplaa jos haluat pellillisen.

Browniepohja
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sirosokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g taloussuklaata sulatettuna
100 g voita sulatettuna
ripaus suolaa
1,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta.
 
Voi ja suklaa sulatetaan.
Kananmunat ja sokerit vatkataan vaaleanruskeaksi, ilmavaksi vaahdoksi.
Joukkoon sekoitetaan ensin sulatetut voi ja suklaa ja sen jälkeen jauhot ja suolahyppysellinen.
Taikina kaadetaan noin 20x30-senttiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperille.
Pohjaa paistetaan 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä mutta edelleen mehevän tuntuinen sisältä. Pohja saa jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 
Pohjan päälle tulee seuraavaksi kerros vaaleanruskeaa, paksua tahnaa, joka on niin hyvää, että voisin syödä sen lusikalla suoraan purkista! Tahna tehdään sekoittamalla purkillinen marshmellow fluffia eli vaahtokarkkitahnaa ja kolme ruokalusikallista notkeaa maapähkinävoita.

Tahna levitetään pohjan päälle, ja sen pinnalle ripotellaan runsaasti kokonaisia, suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä.

 

 
Kinuski:
2 dl fariinisokeria
2 dl vispikermaa
 
 
Seuraavaksi brownieen tulee kinuski, joka myös kannattaa tehdä heti, kun pohja on tullut uunista. Siten kinuskikin ehtii hieman jäähtyä ja jähmettyä, ennen kuin se levitetään pähkinäkerroksen päälle.
 
Kinuskia varten kattilaan mitataan saman verran fariinisokeria ja vispikermaa ja seosta keitellään hiljalleen, koko ajan sekoitellen 15 minuuttia. Hieman jäähtynyt kinuski kaadetaan pähkinöiden päälle.
 
 200 g maitosuklaata.
 
Tässä vaiheessa brownie menee noin puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Sen jälkeen pinta silataan vielä maitosuklaalla, joka sulatetaan vesihauteessa ja kaadetaan pinnalle.
Brownie menee uudestaan jähmettymään jääkaappiin, ja noin puolen tunnin jälkeen brownie on valmis leikattavaksi. Siinä vaiheessa suklaa ei ole vielä täysin jähmettynyt, joten se ei lohkeile yhtä herkästi kuin aivan jääkaappikylmänä. Veitsen voi kastaa kuumaan veteen, mikä omalta osaltaan helpottaa leikkaamista. Tästä annoksesta tulee noin 24 palaa