IMG_20191127_131939.jpg

 

300 g sokeria

150 g kananmunan valkuaista (noin 4 valkuaista)

 

Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi kulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia.

Samalla kun sokeri lämpeää uunissa, vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.

Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille).

Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenkimassa aromilla ihan lopuksi.

Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.

Jos haluat monivärisiä marenkeja niin sivele pastavärejä pitkinä viivoina pursotinpussin sisäreunoille hammastikulla tai varrastikulla, sen jälkeen kun olet ensin asentanut tyllan paikoilleen.

Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla varustetulle uunipellille.

Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti.

IMG_20191127_131951.jpgIMG_20191127_131947.jpg