Tähän meidän perheessä luotetaan. Lapsuuden jouluistani asti olen joka joulu ollut taikinavarkaissa kellarin raappusilla. Nyt omassa talossani kuistin pöydän äärellä. Omat lapsetkin mieltävät nämä parhaiksi pipareiksi.
0,75 dl siirappia
1 dl sokeria
1,5 rkl piparimauste
0,5 tl kaardemummaa
125 g rasvaa
1 muna
1 tl soodaa
4,5 vehnäjauhoja
- Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa
- Kaada rasvan päälle kulhoon.
- Sekoittele välillä jotta rasva ja siirappiseos sekoittuvat keskenään.
- Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi.
- Lisää muna ja jauhoseos.
- Anna kovettua yön yli kylmässä.
- Pasta +200 asteissessa uunissa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.