IMG_20221211_201501.jpg

Tähän meidän perheessä luotetaan. Lapsuuden jouluistani asti olen joka joulu ollut taikinavarkaissa kellarin raappusilla. Nyt omassa talossani kuistin pöydän äärellä. Omat lapsetkin mieltävät nämä parhaiksi pipareiksi.

 

0,75 dl siirappia

1 dl sokeria

1,5 rkl piparimauste

0,5 tl kaardemummaa

125 g rasvaa

1 muna

1 tl soodaa

4,5 vehnäjauhoja

 

- Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa

- Kaada rasvan päälle kulhoon.

- Sekoittele välillä jotta rasva ja siirappiseos sekoittuvat keskenään.

- Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi.

- Lisää muna ja jauhoseos.

- Anna kovettua yön yli kylmässä.

- Pasta +200 asteissessa uunissa

IMG_20221207_182529.jpgIMG_20221129_161347.jpgIMG_20221129_174038.jpgIMG_20221129_161340.jpgIMG_20221129_174046.jpgIMG_20221207_183512.jpg