Sima ohje tännekkin niin ei tule tehtyä tää´män vuoden eka satsin virhettä uudestaan

SAM_1842.jpg

Eli ÄLÄ koskaan tee simaa jos ole herännyt puoli viisi 4 tunnin unien jälkeen, polkenut töihin, ja töiden jälkeen illalla sit simaa tekee päähän pistosta. Eka satsiin tuli siis laitettua VÄHÄN liikaa hiivaa. Tässä kuvassa näkyykin tulos joka löytyi sitten. Meni limsa pullotkin uuteen uskoon paineen alla ja satsi sen myötä hukkaan.

Mutta muitutuksesta että löydän kunnon ohjeen ensi vuonna.

 

4 L vettä

250 g fariinisokeria

250 g sokeria

1 sitruuna

2 appelsiinia

1/5 hiivaa

rusinoita

- Mittaa sokerit sankoon. Kaada päälle kuumaa että kylmää vettä, niin että se on 42 asteista. Sekoita että sokerit sulaa joukkoon.

- Lisää hiiva.

- Pese hedelmät. Kuori ne. Leikkaa valkoiset pois sen jälkeen ja pilko hedemän sankoon.

- Pullota sima seuraavana päivänä. Lisäten siihen 1 tl sokeria ja rusinoita.

- Sima on valmista viileässä 7 päivässä ja 3 päivässä huoneen lämmössä.