Tänä vuonna mukaan tuli jo isompi kurpitsa.
Toisaalta kaupan hinnoittelu vaikutti asiaan kun eroa isolla ja pienellä oli euro.
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100g rasvaa
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä
- Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte:
500g kurpitsaa (soseutettuna)
3kpl munaa
2 dl kermaviiliä
2 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1 tl piparkakkumaustetta
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
- Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa n. 50 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.