SAM_1357-normal.jpg

Pohja.
200 g  keksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä

- Murskaa keksit esim tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.


- Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.


 - Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.) Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

SAM_1355-normal.jpg

- Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Laitoin ihan vähäsen vihreätä elintarvikeväriä raparperiliemeen, jotta kiilteeseen tuli kaunis väri.

 

SAM_1358-normal.jpg