Nopean ja helpoin omenapiirakka ohjeeni. Hassua sinänsä etten ole sitä tänne laittanut/tehnyt pitkään aikaan, mutta toisaalta kun löysin tämän ohjeen niin tein varmaan kerran kuussa
Tästä tulee yksi pyöreä piirakka vuollinen (8:lle jos tykkään isoista paloista)
200 g sulaa rasvaa (myös pullo käy)
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinj.
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
- Sekoita kulhossa rasva ja sokeri keskenään.
- Lisää jauhot vähitellen (EI leivinjauhe) Taikinan ei tule olla kovin kuivaa.
- Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa.
- Lisää taikinaan muna, maito, leivinj ja vaniljasokeri. (taikina on hyvin valuvaa tässä vaiheessa)
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omena palat. Päälle voi ripitella halutessa vähän sokeria ja kanelia.
- Ripottele pinnalle sivuun otettu taikina.
- Paista 200 asteessa n. 30 min
Nautu vanilja kastikkeen tai jäätelön kanssa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.