Pitää yrittää keksiä erilaisia känttyohjeita. Tämä on maku:n sivuilta
n.15kpl
3dl lämmintä maitoa
1dl sokeria
1/2 tl suolaa
1pss kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhoja
75 g sulaa rasvaa
voiteluun:
25 g rasvaa
Liuota maitoon sokeri ja suola.
Alusta 6 dl jauhoja taikinaan jossa on hiiva joukossa ja jaa taikina kahtia.
Lisää toiseen taikinaan kaakao ja vaivaa, kunnes taikina on tasaisen ruskeaa. Lisää puolet pehmeästä rasvasta ja jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan.
Lisää toiseen osaan taikinasta 1/2–1 dl jauhoja ja loput rasvasta. Alusta tasaiseksi. Kohota taikinoita 30–40 minuuttia.
Kauli vaalea taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli tumma taikina samankokoiseksi levyksi ja nosta vaalean taikinalevyn päälle.
Leikkaa taikinasta 2–3 cm levyisiä suikaleita. Kierrä taikinasuikaleet kierteelle ja kiepsauta solmuksi. Kohota pullia 20 minuuttia.
Voitele tiikeripullat voisulalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.