Tätä tuli joulukuussa tehtyä niin omaan syöntiin kuin lahjaksi. Yhtään limppua ei tarvinut ostaa kaupasta
Tällä ohjeella tulee joko 2 pientä tai yksi iso limppu
2,5 dl omenamehua
25 g hiivaa tai 1/2 pkt kuivahiivaa
0,5 dl siirappia
0,5 tl suolaa
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
25 g sulaa rasvaa
munaa voiteluun
- lämmitä mehu reilun käden lämpöiseksi (42 astetta)
- lisää joukkoon siirappi ja suola
- sekoita kuivahiiva hiivaleipäjauhojen joukkoon ja sekoita ne mehuun
- vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja sula rasva
- anna taikina kohota liinan alla lämpömässä paikassa 20 min.
- kumoa taikina pöydälle ja vaivaa ilmat pois
- jaa taikan kahtia tai muotoile ensin pallo ja siitä litistäen pötkylä
- nosta leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinan alla 1 tunnin
- voitele kananmunalla kauttaaltaan
- paista 200 asteessa n.15-20 min
(kopistele pohjaa ja jos kuuluu ontto ääni on limppu valmis)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.