SAM_2848.jpg

Tätä tuli joulukuussa tehtyä niin omaan syöntiin kuin lahjaksi. Yhtään limppua ei tarvinut ostaa kaupasta

Tällä ohjeella tulee joko 2 pientä tai yksi iso limppu


2,5 dl omenamehua

25 g hiivaa tai 1/2 pkt kuivahiivaa

0,5 dl siirappia

0,5 tl suolaa

2,5 dl hiivaleipäjauhoja

6 dl vehnäjauhoja

25 g sulaa rasvaa

munaa voiteluun


SAM_2844.jpg


- lämmitä mehu reilun käden lämpöiseksi (42 astetta)

- lisää joukkoon siirappi ja suola

- sekoita kuivahiiva hiivaleipäjauhojen joukkoon ja sekoita ne mehuun

- vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja sula rasva

- anna taikina kohota liinan alla lämpömässä paikassa 20 min.

- kumoa taikina pöydälle ja vaivaa ilmat pois

- jaa taikan kahtia tai muotoile ensin pallo ja siitä litistäen pötkylä

- nosta leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinan alla 1 tunnin

- voitele kananmunalla kauttaaltaan

- paista 200 asteessa n.15-20 min

(kopistele pohjaa ja jos kuuluu ontto ääni on limppu valmis)


SAM_2845.jpg