Kunnon kaloripommei, mutta lupa tehdä kerran vuodessa (tai kaksi...)
Täsät ohjeesta tulee noin 16-18 kpl
Taikina:
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
3 dl maitoa
0,5 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
7-8 dl vehnäj.
100 g voitta
- liota hiiva lämpimään maitoon.
- Lisää muna lasiin, rika rakenna ja kaada puolet taikinaan.
- Lisää sokeri ja suola.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatetta rasva.
- Vaivaa taikinaa, kunnes rasva imeytyy.
- Kohota taikinaa puolisen tuntia.
Täyte:
150 g voita
1 prk rahkaa
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 pss vaniljakastikeaineksia
1 rkl vaniljasokeria
- Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukkoon. Sekoita hyvin.
- Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle.
- Käärinä taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.
- Kohota pullia pellillä noin 15 min. Voitele pullat puolikkaalla munalla.
- Levitä loput täytteestä pullien päälle.
Paista 225 astessa noin 10-15 min
Huh huh olipas pitkät selitykset
Ai niin. Osan pakastin vielä ennen paistamista, että saa sitten tuoreita pullia myöhemminkin :D
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.