Kunnon kaloripommei, mutta lupa tehdä kerran vuodessa (tai kaksi...)

Täsät ohjeesta tulee noin 16-18 kpl

Taikina:

25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

3 dl maitoa

0,5 muna

1 dl sokeria

1 tl suolaa

7-8 dl vehnäj.

100 g voitta

 

- liota hiiva lämpimään maitoon.

- Lisää muna lasiin, rika rakenna ja kaada puolet taikinaan.

- Lisää sokeri ja suola.

- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatetta rasva.

- Vaivaa taikinaa, kunnes rasva imeytyy.

- Kohota taikinaa puolisen tuntia.

 

Täyte:

150 g voita

1 prk rahkaa

0,5 dl vaaleaa siirappia

1 pss vaniljakastikeaineksia

1 rkl vaniljasokeria

 

- Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukkoon. Sekoita hyvin.

- Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle.

- Käärinä taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.

- Kohota pullia pellillä noin 15 min. Voitele pullat puolikkaalla munalla.

- Levitä loput täytteestä pullien päälle.

Paista 225 astessa noin 10-15 min

Huh huh olipas pitkät selitykset

Ai niin. Osan pakastin vielä ennen paistamista, että saa sitten tuoreita pullia myöhemminkin :D