Pohja:
100 g rasva
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon keltuainen.
- Lisää jauhot.
- Voitele piirakkavuoka.
- Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen, kevyesti painellen vuoan pohjalle ja ohuelti reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.
- Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
- Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irtopohjaista vuokaa käyttäessäsi irrota vuoasta.
Täyte:
1 dl kermaa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
100g rasvaa
- Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! - Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri.
- Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.
- Täytä jäähtynyt pohja vanilijatäytteellä.
Kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 ½ – 4 rkl vettä
elintarvikeväriä
nonparelleja
- Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi.
- Värjää kuorrute elintarvikevärillä.
- Levitä kuorrutetta tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle.
- Ripottele pinnalle nonparelleja.
- Nosta piirakka jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.