IMG_20180328_170842.jpg

 

Pohja:
100 g rasva
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

- Vaahdota voi ja sokeri.

- Vatkaa joukkoon keltuainen.

- Lisää jauhot.

- Voitele piirakkavuoka.

- Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen, kevyesti painellen vuoan pohjalle ja ohuelti reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.

- Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

- Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irtopohjaista vuokaa käyttäessäsi irrota vuoasta.

 

Täyte:

1 dl kermaa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
100g rasvaa

 

- Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! - Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri.

- Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.

- Täytä jäähtynyt pohja vanilijatäytteellä.

 

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 ½ – 4 rkl vettä
 elintarvikeväriä
nonparelleja

 

- Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi.

- Värjää kuorrute elintarvikevärillä.

- Levitä kuorrutetta tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle.

- Ripottele pinnalle nonparelleja.

- Nosta piirakka jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

 

IMG_20180328_170801.jpgIMG_20180328_170837.jpg