WP_20160908_002.jpg

n. 20 kapeaa palaa

Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Toffeetäyte:
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa

Kuorrute:
120 g maitosuklaata

 

Vuoraa irtopohjaisen piirakkavuoan (pohjaosa 9,5 x 33 cm) pohja leivinpaperilla. . Voitele vuoan reunat.

Vaahdota voi ja sokeri.

Vatkaa joukkoon keltuainen.

Lisää jauhot muutamassa erässä.

Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja 1,5 cm:n verran reunoille.

Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin.

Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. 

Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta.

Täyte:

Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi.

Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta.

Kaada toffee pohjan päälle.

 Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.

Pinta:

 Levitä suklaasula toffeetäytteen päälle.

 Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa valmiiksi annospaloiksi tai nosta tarjolle sellaisenaan.

Toffeetäyte pehmenee huoneenlämmössä, joten tarjoile piirakka kylmänä.