Pohja:
murotaikinaa 1 pkt
Täyte:
250 g rahkaa
2 dl kermaa
3 kpl munia
1 raastettu sitruunan kuori
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2 tlk persikkaviipaleita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
- Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri.
- Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
- Anna tortun jäähtyä.
- Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti.
- Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Sudi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.