IMG_20180401_094551.jpg

 

Pohja:

murotaikinaa 1 pkt

 

Täyte:

250 g rahkaa

2 dl kermaa

3 kpl munia

1 raastettu sitruunan kuori

½ dl sitruunamehua

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Pinnalle:

2 tlk persikkaviipaleita

1 dl vettä

½ dl hyytelösokeria

- Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

- Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri.

- Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

- Anna tortun jäähtyä.

- Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti.

- Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Sudi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin.

 

IMG_20180401_094554.jpg