Koulutukseni vuokasi, sekä pienen kutsuvieraslistani vuoksi. Teimme itse kaiken mahdollisen juhliini. Kakusta olenkin jo kertonut teille. Joten voisin nyt kertoa teille Aleksanterinleivoksista <3 Ne ovat minun ehdottomia suosikkejani.

Ohjeen olen ottanut Unelamkakutkijasta (kirj. Ulla Svesk) Kirja oli etuaikanen valmistujaislahja. Sillä tarvin sitä myös päättötyöni tekemisessä. Oikeisiin leivoksiin tulee väliin omenamarmelaadia, mutta pidän enemmän vadelmasta.

 

Pohja:

500g voita

2 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

10 dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

300g vadelmamarmelaadi

(ohjeessa omena)

 

Kuorrutus:

300g tomusokeria

n. 1/2 dl sitruunamehua

sinistäelintarvikeväriä

 Oikeiden aleksanterileivosten kuorrutteen väri on vaalenapunainen. Koska pukuni oli vaaleansininen ja oli jo värit valmiina värjäsin siitä sinisen. Juhliini kuten myös muihinkin juhliin joihin olemme näitä tehneet niin nämä ovat ajaneet yhden pikkuleivän asemaa. Pellillisestä näistä voi itse päättää minkä kokoisia haluaa ja koska nämä ovat aika makeita olen pysynyt niissä aika pieninä.

Parhaillmillaan nämä ovat seuraavana päivänä kun nämä ovat saaneet kosteutta kuorrutteesta ja täytteestä. Hyvä puoli näissä on vielä lisäksi, että nämä kestävät hyvin myös pakastamisen vallan hyvin.