SAM_2433.jpg

Kun nyt padan viimein omistaa niin pitää sitä kaikkeen kokeilla.

Yksinkertainen tehdä. Aikaa vievä vain pitkän taikinan kohotuksen johdosta.

 

4 dl vehnäjauhoja

3 dl hiivaleipäjauhoja

1-2 tl suolaa (laitoin reilin tl)

0,5 tl kuivahiivaa

3,5 vettä

 

rypsiöljyä

 

- Sekoita kaikki ainakset kulhossa yhteen. Älä vaivaa

- Jos astia on kannellinen käytä sitä. Muussa tapauksessa kelmuta kulho.

- Kohota 12-24 tuntia

 

SAM_2435.jpg

 

- Muotoile kohotetusta taiknasta pallo ja kohota sitä liinan alla 30 min.

- Laita pata ilman kantta uuniin ja laita lämpenemään 225 asteeseen

- Sipaise vuoan pohjalle ja reunoille öljyä.

- Nosta taikina pataan. (Varo koskemasta astiin sillä se on yhtä kuuma kuin uunikin.)

- Paista 30min ilman kantta

- Poista kansi ja paista vielä 15 min.

- Ota pata uunista ja ota leipä pois siitä jottei leipä jatka kypsymistä