IMG_20210401_180517.jpg

Meidän perheen lohi syödään usein yhden pellin tyylillä.

Lohesta poistetaan ruodot, ettei niitä tarvitse enään syödessä varoa. Nahan voi jättää. Sillä se jää leivinarkkiin kiinni.

Asetellaam lohi korkea reunaiselle pellille josa leivinarkki. Maustetaan sitruunapippurilla, tilillä ja suolla.

Kuoritaan perunat ja viipaloidaan mandoliinilla. Jos kyseistä ei löydy. Niin käsin viipaloinniksi menee.

Asetallan peruna lohen molemmin puolin ja ripotellaan päälle perunamaustetta.

Lopuksi vielä kaadetaan lohen ja perunoiden päälle ruokakermaa.

Koko komeus 200 asteisaan uuniin ainakin 30min voi mennä 50 min. Riippuu lohen koosta ja kuinka paksusti perunoita. Perhaan arvian ypsuudestä  saa kun pinta on saanut väriä.