IMG_20180222_193131.jpg

Piti päästä kokeilemaan kun ohjeeseen törmäsin.

Tosin kuorutetta en tehnyt, mutta mehevää oli ilmankin sitä ja hujauksessa katosi kakusta puolet.

 

200 g voita

4 dl sokeria

3 munaa

6 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2,5 dl maitoa tai kermaa

 

- laita yleiskoneeseen vatkautumaan voi ja sokeri vaahdoksi

- lisää munat yksitellen joukkoon, aina hyvin sekoittaen

- sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita taikinaan nuolijalla lisäten myös samalla kerman/maidon

- kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan

- Paista 175 asteessa noin 1 tunti

- Anna jäähtyä enne kuorutetta

SAM_6592.jpg

IMG_20180222_193039.jpg

Kuorutus:
 
2 rkl sokeria
1 dl kermaa
100 g voita
n. 300 g tomusokeria
 
- mittaa sokeri kattilaan ja toiseen kerma ja voi
- kiehauta kerma ja voi
- paahda sokeri tumman ruskeaksi
- laita sokerikattila altaaseen ja kaada sekaan kiehautettu kerma-voi seos
( seos kuohahtaa kun ne yhdistää )
- nosta kuorute taikaisin hellalle ja keitä hiljalleen, välillä sekoittaen, kunnes se on kullan ruskeaa
- kaada kuorute kulhoon jäähtymään
- lisää jäähtyneeseen kuorutteeseen tomusokeri vähissä erissä ja sekoita tasaiseksi
- jos on liian paksua, sitä voi ohentaa kermalla
- paras tulos tulee jos on ritilä alla ja näin ylimääräinen valuu pois, leittämisessä voi käyttää apuna palettiveistä
- nosta kylmään kunnes kuorute jähmettyy
 
 
IMG_20180222_193138.jpg