Piti päästä kokeilemaan kun ohjeeseen törmäsin.
Tosin kuorutetta en tehnyt, mutta mehevää oli ilmankin sitä ja hujauksessa katosi kakusta puolet.
200 g voita
4 dl sokeria
3 munaa
6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa tai kermaa
- laita yleiskoneeseen vatkautumaan voi ja sokeri vaahdoksi
- lisää munat yksitellen joukkoon, aina hyvin sekoittaen
- sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita taikinaan nuolijalla lisäten myös samalla kerman/maidon
- kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
- Paista 175 asteessa noin 1 tunti
- Anna jäähtyä enne kuorutetta
Kuorutus:
2 rkl sokeria
1 dl kermaa
100 g voita
n. 300 g tomusokeria
- mittaa sokeri kattilaan ja toiseen kerma ja voi
- kiehauta kerma ja voi
- paahda sokeri tumman ruskeaksi
- laita sokerikattila altaaseen ja kaada sekaan kiehautettu kerma-voi seos
( seos kuohahtaa kun ne yhdistää )
- nosta kuorute taikaisin hellalle ja keitä hiljalleen, välillä sekoittaen, kunnes se on kullan ruskeaa
- kaada kuorute kulhoon jäähtymään
- lisää jäähtyneeseen kuorutteeseen tomusokeri vähissä erissä ja sekoita tasaiseksi
- jos on liian paksua, sitä voi ohentaa kermalla
- paras tulos tulee jos on ritilä alla ja näin ylimääräinen valuu pois, leittämisessä voi käyttää apuna palettiveistä
- nosta kylmään kunnes kuorute jähmettyy
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.