SAM_8153.jpg

(punajuurikakku)

Paistettu sydävuassa.

Ihanan pähkinäinen ja serkkunsa porkkanan tyyliin ihanan mehevä

 

2x4m kakkuvuokaa

Pohja:

150 g raakaa punajuuriraastetta

2 dl öljyä

250 g fariinisokeria

3 kpl keltuaista

3 kpl valkuaista

3 rkl maitoa

100 g pähkinä rouhetta

2 dl jauhoja

2 tl leivinj.

1,5 tl piparimaustetta

 

- Vatkaa öljy ja sokeri isossa kulhossa.

- Vatkaa joukkoon keltuaiset ja maito

- Lisää joukkoon pähkinät ja punajuuri

- Sekoita joukkoon yhdistetyt kuivat aineet

- vatkaa valkuasiset erikseen kovaksi vaahdoksi

- nostele valkuais vaahto 3 erässä toikanaan

- jaa taikina kahteen vuokaa joiden pohjalla on leivinpaperia ja voideltu

- paista 200 asteessa 30-35 min

- kun ovat läpi kypsiä jätä jäähtymään

Kuorrutus:

180 g nuoskeaa voita

150 g tomusokeria

450 g tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

pinkkiä väria tai punajuurella värjättyä vettä

 

- vaahdota voi

- sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri

- lisää joukkoon tuorejuusto osissa

- värjää haluamasi väriseksi

 

kumoa kakku vadille ja levitä 1/4 osa kuorutteesta sen päälle

Nosta toinen kukku päälle ja levitä 1/4 osa kuorussttesta koko kakun päälle murusia sitomaan

Laita kylmään hetkeksi ja leivtä sen jälkeen loput kuorutteesta niin saat tasaisen pinnan

(itse käytin kuvia rappaa kuviointiin ja lopuksi koriste rakeita reunalle)

IMG_20191116_095247.jpgIMG_20191116_095244.jpg