(punajuurikakku)
Paistettu sydävuassa.
Ihanan pähkinäinen ja serkkunsa porkkanan tyyliin ihanan mehevä
2x4m kakkuvuokaa
Pohja:
150 g raakaa punajuuriraastetta
2 dl öljyä
250 g fariinisokeria
3 kpl keltuaista
3 kpl valkuaista
3 rkl maitoa
100 g pähkinä rouhetta
2 dl jauhoja
2 tl leivinj.
1,5 tl piparimaustetta
- Vatkaa öljy ja sokeri isossa kulhossa.
- Vatkaa joukkoon keltuaiset ja maito
- Lisää joukkoon pähkinät ja punajuuri
- Sekoita joukkoon yhdistetyt kuivat aineet
- vatkaa valkuasiset erikseen kovaksi vaahdoksi
- nostele valkuais vaahto 3 erässä toikanaan
- jaa taikina kahteen vuokaa joiden pohjalla on leivinpaperia ja voideltu
- paista 200 asteessa 30-35 min
- kun ovat läpi kypsiä jätä jäähtymään
Kuorrutus:
180 g nuoskeaa voita
150 g tomusokeria
450 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
pinkkiä väria tai punajuurella värjättyä vettä
- vaahdota voi
- sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri
- lisää joukkoon tuorejuusto osissa
- värjää haluamasi väriseksi
kumoa kakku vadille ja levitä 1/4 osa kuorutteesta sen päälle
Nosta toinen kukku päälle ja levitä 1/4 osa kuorussttesta koko kakun päälle murusia sitomaan
Laita kylmään hetkeksi ja leivtä sen jälkeen loput kuorutteesta niin saat tasaisen pinnan
(itse käytin kuvia rappaa kuviointiin ja lopuksi koriste rakeita reunalle)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.