AUT_4144-normal.jpg

Pohja:

2dl vettä

1 tl sokeria

3/4 tl suolaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

3 tl kuivahiivaa

- Laita 42-asteiseen veteen sokeri ja suola.

- Sekoita pieneen määrään jauhoja kuivahiiva.

- Alusta loput jauhot taikinaan. (saa jäädä melko löysäksi)

( itse lisään vähän öljyä myös pohjaan)

                    - Kohota kaksin kertaiseks

- Voitele piirakkavuoka oikein hyvin. (Muuten se jää kiinni pohjasta)

- Kaada kohonnut taikina suoraan vuokaan. Taputtele se tasaisesti vuokaan. (painelu vähentää kuohkeuta pohjasta ja sen matalempi siitä tulee)

- Sitten olisi normaali täyttö vaihe. Itse laitan pohjalle ensin ketsuppia ja tomaattisosetta,  juustoraastetta, muut täytteet (kana, ananas, tomaatti) ja taas raastetta :)

- Paista pitza 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15min.