Pohja:
2dl vettä
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
- Laita 42-asteiseen veteen sokeri ja suola.
- Sekoita pieneen määrään jauhoja kuivahiiva.
- Alusta loput jauhot taikinaan. (saa jäädä melko löysäksi)
( itse lisään vähän öljyä myös pohjaan)
- Kohota kaksin kertaiseks
- Voitele piirakkavuoka oikein hyvin. (Muuten se jää kiinni pohjasta)
- Kaada kohonnut taikina suoraan vuokaan. Taputtele se tasaisesti vuokaan. (painelu vähentää kuohkeuta pohjasta ja sen matalempi siitä tulee)
- Sitten olisi normaali täyttö vaihe. Itse laitan pohjalle ensin ketsuppia ja tomaattisosetta, juustoraastetta, muut täytteet (kana, ananas, tomaatti) ja taas raastetta :)
- Paista pitza 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.