Erittäin pehmeät sämpylät ja kuohekeat ja isot.
Mainiot hampurilasiten tekoon.
Mainio tapa käyttää majoneesiä tai ihan vain ostaa sitä varten.
3 dl vettä
vajaa 1 rkl sokeria
vajaa 1 tl suolaa
5 dl jauhoja
11 g kuivahiivaa
1 dl majoneesia
0,5 dl juustoraastetta
+
maitoa
seesamin siemeniä/juustorastetta
- Sekoita lämpimään veteen sokeria ja suola.
- Sekoita joukkoon 1 dl jauhoja kera hiivan.
- Lisää joukkoon majoneesi ja juustoraaste.
- Vaivaa joukkoon loput jauhot.
- Kohota taikinaa 20-30 min kunnes on kaksi kertainen
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat ja jaa 8 osaan. Pyöritä sämpylöiksi.
- Kohota liinan alla jälleen.
- Voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä tai juustoraastetta
- Paista 200 asteessa noin 10min kunnes leivät saavat kauniin kultaisen värin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.