IMG_20201203_141306.jpg

Erittäin pehmeät sämpylät ja kuohekeat ja isot.

Mainiot hampurilasiten tekoon.

Mainio tapa käyttää majoneesiä tai ihan vain ostaa sitä varten.

 

3 dl vettä

vajaa 1 rkl sokeria

vajaa 1 tl suolaa

5 dl jauhoja

11 g kuivahiivaa

1 dl majoneesia

0,5 dl juustoraastetta

+

maitoa

seesamin siemeniä/juustorastetta

 

- Sekoita lämpimään veteen sokeria ja suola.

- Sekoita joukkoon 1 dl jauhoja kera hiivan.

- Lisää joukkoon majoneesi ja juustoraaste.

- Vaivaa joukkoon loput jauhot.

- Kohota taikinaa 20-30 min kunnes on kaksi kertainen

- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat ja jaa 8 osaan. Pyöritä sämpylöiksi.

- Kohota liinan alla jälleen.

- Voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä tai juustoraastetta

- Paista 200 asteessa noin 10min kunnes leivät saavat kauniin kultaisen värin.